Overleden: natuurbeschermer Luc Hoffmann (93)

26 juli 2016Leestijd: 1 minuut
Luc Hoffmann werd 93 jaar

Schrijver, dichter en vertaler Ferdinand Langen (97) – geboren als Egbertus Pannekoek – overleed woensdag 20 juli. Met onder anderen Ab Visser, A. Marja en Koos Schuur was hij in de jaren dertig van de vorige eeuw in Groningen betrokken bij kunstkring het Drieluik. Hij debuteerde in 1938 in het tijdschrift Opwaartsche Wegen. Na de oorlog ging hij werken in de reclame. Langen publiceerde achttien titels, waaronder romans, verhalenbundels en kinderboeken.

De Zwitserse natuurbeschermer Luc Hoffmann (93) overleed donderdag 21 juli in Frankrijk. De erfgenaam van het farmacieconcern Hoffmann-La Roche was in 1961 medeoprichter van het Wereld­natuurfonds. In de Franse Camargue stond hij aan de wieg van het natuurpark. Ook stichtte Hoffmann in Arles de Fondation Vincent van Gogh. Die exposeert geregeld werk van de schilder.

De voormalige Zweedse premier Thorbjörn Fälldin (90) overleed zaterdag 23 juli. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw was hij twee keer premier voor de Zweedse Centrumpartij. Fälldin was de eerste niet-sociaal-democratische premier van Zweden sinds de jaren dertig.