Premium Lock Tv-ongelijkheid tussen man en vrouw: voetbal belangrijker dan B&B Vol Liefde?

02 oktober 2023Leestijd: 4 minuten
Een stel kijkt naar voetbal. De vrouw oogt enigszins verveeld. Foto: Arie Kievit/ANP

Mannen kunnen eindeloos naar voetbal kijken, maar vrouwen moeten stiekem naar hun programma’s kijken, vindt Liesbeth Wytzes. TV-gelijkheid is nog ver te zoeken dus!

Ook ik keek, net als heel veel anderen, graag naar B&B Vol Liefde, volgde met belangstelling de ups en downs van wie meedeed en was een beetje sip toen het was afgelopen. Ik vond het knap dat de deelnemers zich zo naturel en onbevangen durfden uit te spreken voor de camera, voor het oog van miljoenen kijkers. Het is sowieso al knap dat je het lef hebt een B&B te beginnen en ook nog in het buitenland.

Ik trok me niets aan van de mensen die me dan verbijsterd aankeken, met zo’n blik van: ‘Jij? Dat had ik van jou nooit gedacht!’ Alsof je langs neus en lippen vertelt dat je graag urenlang naar keiharde porno kijkt. Alsof belangstelling voor een datingprogramma getuigt van oppervlakkigheid en domheid.

Meestal waren dat mannen, die zelf het recht opeisen om schaamteloos niet alleen uren en uren naar voetbalwedstrijden te kijken, er ook nog eens uren en uren over te ouwehoeren, en kwaad kijken als je stilletjes zegt dat het maar een spelletje is, vaak heel saai en behoorlijk overbetaald. Trouwens, ze kunnen nog wat leren van dat programma: hoe groot de teleurstelling in de liefde ook kan zijn, tot een handgemeen komt het nooit.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw