Premium Lock Wat doe je met de appjes van dode vrienden?

14 maart 2023Leestijd: 4 minuten
Liesbeth Wytzes nam haar telefoon ter hand en ging daar eens flink wieden. Foto: ANP

Voordat WhatsApp er was, schreef je brieven, en soms bewaarde je die. Zeker wanneer ze van overleden vrienden waren, weet Liesbeth Wytzes. Maar wat doe je met al die appjes van dode dierbaren?

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier 

Om allerlei redenen was ik in een stemming om de boel thuis eens flink op te ruimen, misschien wel omdat het er buiten uitzag alsof het voorjaar was, al was het nog wel koud. Fris, krakend weer. Ik ging aan de gang in de kasten, in de keuken, in de badkamer. Stof, enge beestjes, oude meuk: alles bekeek en beoordeelde ik. Weggooien is niet zo makkelijk – vind ik althans. Maar soms moet het gewoon. Zo ontstond er een immer groeiende berg aan rommel. Altijd een beetje gênant als je ziet wat je weggooit. Deels omdat je er ooit blij mee was, deels omdat er nog steeds zoveel over is. De leegte is meteen weer gevuld, als was het water. Dat kun je dan de volgende keer aanpakken

Ik streef al jaren naar een minimalistisch inte­rieur – hoe minder hoe mooier – maar wie bij mij thuis komt, zal zien dat dat nog niet helemaal is gelukt.

Flink wieden in mijn telefoon

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.