Premium Lock Ik zit nergens liever dan in mijn hoofd

23 januari 2023Leestijd: 4 minuten
Foto: Bert Spiertz/HH/ANP

Je hoort het vaak: de klacht dat mensen ‘in hun hoofd zitten’.  Kennelijk is het voor hen niet goed toeven, daar in de bovenkamer. Liesbeth Wytzes denkt daar anders over: zij heeft het prima naar haar zin, in haar hoofd.

Een ijzige duik in de zee, midden in de winter. ‘Weg piekeren, weg zorgen: dit is de perfecte manier om uit je hoofd en in je lijf te komen,’ aldus een enthousiaste deelnemer. We kennen de nieuwjaarsduik, waarbij duizenden Nederlanders heel snel de zee in en de zee uit rennen. Maar tegenwoordig heb je mensen die dit vaker doen en daar erg van opknappen, zeggen ze. Winterzwemmen: hoe kouder het water, hoe beter.

Lees meer over de methode van Wim Hof: Winterzwemmers halen stoot energie uit ijskoud water

De ijswatergeleerde

Bij het duinmeertje waar ik buiten het badseizoen vroeger weleens kwam, vooral omdat ik daar dan als enige was, is het inmiddels een drukke boel. Beetje jammer. Allemaal flinke zwemmers die de kou trotseren. Er zijn zelfs mensen die zweren bij de methode van Wim Hof, de ijswatergeleerde die zijn halve leven al in een wak doorbrengt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.