Hugo Camps Hugo Camps Premium Corner

Het succes van de Grand Prix in Zandvoort is onomkeerbaar

05 september 2022Leestijd: 4 minuten

Speculaties over wie de beste coureur is, zijn achterhaald. Max Verstappen heerst, schrijft Hugo Camps.

Hugo Camps (Molenstede, 1943) schrijft wekelijks een sportcolumn voor weekblad EW.

De Formule 1 kan in Nederland niet meer stuk. Het succes van de Grand Prix in Zandvoort lijkt onomkeerbaar. Mede door de professionele aanpak van het circuit. Zandvoort is erop vooruitgegaan.

F1-fans zijn als een sekte. Kritiek op een Grand Prix wordt niet getolereerd. Discussies over de impact van het motorengeweld op het milieu worden niet gevoerd. In de Formule 1 mag zelfcensuur nog.

Nederland is het land van de Formule 1 geworden

Max Verstappen is niet alleen de beste coureur, hij is ook de beste sandwichman van Zandvoort. De brille van zijn rijkunst doet elk tegengeluid verstommen. Nederland is het land van de Formule 1 geworden. Met de trouwste fans in oranje uniformen die zich niet laten smeken om een massafeest. Zandvoort koestert het circuit als een heiligdom. De lokale middenstand koestert dapper mee. Je kunt niet meer zeggen dat Zandvoort een Rotaryverschijnsel is. Bevlogen amateurisme is gepasseerd. In de organisatie van de Grand Prix zitten mensen met verstand van racen en gevoel voor landschappelijkheid. De Grand Prix heeft tot een meerwaarde van de infrastructuur geleid. Op dagen dat er niet wordt geracet, is Zandvoort een oase. De tango tussen natuur en economie zorgt voor een aangenaam ritme. Misschien kunnen de boeren ervan leren. De natuur is een huis met vele kamers.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.