Liesbeth Wytzes Premium Corner

En weer een verjaardag voorbij

11 januari 2022Leestijd: 4 minuten

Bij het ouder worden verbleekt de charme van jarig zijn, merkt Liesbeth Wytzes. Weg is het ademloze afwachten tot de grote dag daar is, en dat is echt jammer.

Laatst was ik weer eens jarig. Nu is dat helaas, ik heb het zelf niet voor het zeggen gehad, op zo’n ongelukkige datum tussen allerlei feestdagen in, dat ik er als volwassene nooit veel plezier aan heb beleefd. De meeste vrienden zijn het eten en drinken op dat moment wel zat en ik zelf al helemaal. Of ze zijn wijselijk naar een ander land vertrokken om daar de jaarwisseling in alle rust mee te maken. Dat doe ik zelf ook het liefst, als er tenminste geen pandemie is.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Ik vier mijn verjaardag om die reden dan ook bijna nooit, want er is niemand en wie er is, heeft geen zin. Er zijn genoeg mensen die voor hun verjaardag elk jaar enorm uitpakken en misschien is dat wel een goed plan: als je dat maar vaak genoeg doet, wordt het een soort vriendenreünie en een leuk ritueel. En staat er niet in het Oude Testament: Vier uw vierdagen? (Nahum 1:15). Wat mij betreft is dat aan dovemansoren gezegd en zo breng ik mijn verjaardagen meestal wat knorrig door: het is een gewone dag die maar niet bijzonder wil worden, tenzij een ander daarvoor zorgt.

Overal zijn speciale rituelen

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.