cultuur

Pauw & Witteman geen live programma meer

06 mei 2014Leestijd: 2 minuten

Het VARA-programma Pauw & Witteman wordt niet langer live uitgezonden. Het programma werd de afgelopen weken al van tevoren opgenomen, en dat zal de laatste weken van het televisieseizoen ook gebeuren.

Dat Pauw & Witteman niet langer live te zien is, heeft de VARA ‘niet uitvoerig gecommuniceerd’, laat een woordvoerder van de omroep weten aan nu.nl.

Opnames

Eerder werd al bekend dat dit het laatste seizoen is van het programma, omdat Paul Witteman het nachtbraken niet meer aankan. ‘In overleg is daarom besloten de opnames van de uitzendingen met een uur te vervroegen.’

Het programma wordt opgenomen tussen 22.00 en 23.00 uur en daarna direct uitgezonden. Als de actualiteit erom vraagt, wordt Pauw & Witteman alsnog live opgenomen. De VARA vond het niet nodig om bekend te maken dat het programma niet meer live wordt uitgezonden.

‘Onze gasten weten dat en het publiek weet dat. Mensen die het moeten weten, weten het. Voor de kijkers is het niet interessant om dit naar buiten te brengen.’

Zomer

Vorige maand werd bekend dat Pauw & Witteman na acht jaar stopt. Paul Witteman gaat programma’s presenteren over muziek, politiek en wetenschap. Jeroen Pauw presenteert na de zomer een nieuwe dagelijkse late night talkshow voor de VARA op de plek van Pauw & Witteman.

Vanaf januari volgend jaar ligt het tijdslot weer open en kunnen andere omroepen ook intekenen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.