cultuur

Vlaamse zender haalt Paul de Leeuw van de buis

19 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Paul de Leeuw mag niet verder met zijn programma ‘Manneke Paul’ op de Vlaamse televisie. De Nederlandse presentator won vorig jaar nog de Vlaamse Televisiester voor beste entertainmentprogramma met zijn talkshow.

De Leeuw keert na de zomer niet meer terug op de zender VTM, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws woensdag.

Naakt

‘Manneke Paul’ deed in België een aantal keer stof opwaaien, onder meer toen De Leeuw al zijn kleren uittrok en toen hij een trekje nam van een joint tijdens de uitzending.

In een andere uitzending gaf hij Samson en Gert-acteur Koen Crucke een innige kus op de mond. Later kreeg ook de bekende Belgische acteur Bart Peeters een kans op een ‘homoseksuele ervaring’ met de Nederlander.

De Leeuw heeft het programma vanaf het najaar van 2012 gemaakt.

Zijn contract bij de VARA, waar hij een van de meestverdienende presentatoren was, stopte vorige maand ook al. Deze zomer verschijnt hij in een aantal programma’s van RTL, onder meer bij Linda’s Zomerweek met Linda de Mol.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.