Tragische persoonlijke verhalen van ex-moslims

18 augustus 2015Leestijd: 1 minuut
''

Boris van der Ham en Dorothée Forma maakten documentaire ‘Onder Ongelovigen’.

Terwijl wereldwijd het aantal atheïsten groeit, neemt ook het religieuze geweld tegen hen toe. Daarbij worden vaak blasfemiewetten aangegrepen om geweld te vergoelijken. Reden voor voormalig D66-Kamerlid Boris van der Ham en regisseur Dorothée Forma om een documentaire over ex-moslims te maken.

Tragische persoonlijke verhalen worden helder geduid. Zo demonstreert advocaat Elizabeth O’Casey hoe islamitische landen openlijk op Israël vitten om de aandacht van eigen wandaden af te leiden. Ook uitspraken van mensenrechtenactivist Nahla Mahmoud over linkse politici in Europa die vanuit hun utopische wereldbeeld radicale islam goedpraten, maken Onder Ongelovigen de moeite waard.

Elsevier nummer 34, 2 augustus 2015

Nikki Sterkenburg
Nikki Sterkenburg (1984) was van 2013 tot 2018 redacteur bij Elsevier Weekblad.
Lees meer
Nikki Sterkenburg

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.