Premium Lock Hoe Saudisch oliegeld de voetbalmarkt nog verder verziekt

05 september 2023Leestijd: 4 minuten
Cristiano Ronaldo verdient bij Al-Nassr zo’n 200 miljoen euro per jaar. Foto: Fayez Nureldine/AFP/ANP

Deze zomer smeten voetbalclubs weer met erg veel geld. De late sluitingsdatum van het transfercircus werkt onzekerheid in de hand.

Piers Morgan is een welbespraakte, geestige en heerlijk dwarse televisiepersoonlijkheid die progressieve kijkers onder meer op de kast weet te jagen met tirades tegen de genderideologie. De Brit is ook een hartstochtelijke voetballiefhebber. Hij heeft twee grote liefdes: Arsenal en Cristiano Ronaldo. De eerste bracht hem ertoe zijn kat Dennis te noemen (naar Dennis Bergkamp, ooit de briljante spits van The Gunners), de tweede leidde tot, zeker voor zijn doen, erg onderdanige en slijmerige interviews met de in zijn ogen beste voetballer aller tijden. Verbijsterd was Morgan toen de Nederlandse coach van Manchester United vorig seizoen niet leek te beseffen wat voor een grootheid hij in de gelederen had en de Portugees geregeld op de reservebank liet plaatsnemen.

In december 2022 kwam het tot een definitieve breuk tussen Man United en Ronaldo, die verkaste naar Saudi-Arabië en daar bij Al-Nassr 200 miljoen euro per jaar opstrijkt. Sindsdien laat Morgan geen gelegenheid onbenut de ‘clown’ die zijn held uit Manchester verjoeg op sociale media zwart te maken. Ook de aankopen van de gretig geridiculiseerde Erik ten Hag moeten het ontgelden. Man United had, zo twitterde Morgan sarcastisch, deze zomer voor 52 miljoen euro uit Milaan een keeper laten overkomen die niet kan keepen en voor 75 miljoen een spits aangetrokken van wie hij nog nooit had gehoord.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw