Lorijne Havik (31) en Joost de Wijn (38)

22 augustus 2023Leestijd: 1 minuut
Op hun trouwdag dronken Lorijne en Joost wijn uit de streek waar hij haar hand vroeg

Lorijne en Joost vonden elkaar in de bruisende nachtscene van Amsterdam, tijdens een onverwachte ontmoeting in een club in een grachtenkelder. Na een paar uitgewisselde blikken stapte Joost op haar af en complimenteerde haar met haar ogen.

‘Je bent de vierde die dit zegt,’ zei Lorijne toen. Ze hadden direct een klik en gingen later samen een drankje doen. Het was zomer 2019 en in juli kreeg het stel een relatie.

Het stel bereid zich voor op een terugkeer naar Den Haag

Dat jaar nog gingen ze samenwonen in Amsterdam. Joost, zoon van een architectenkoppel, komt uit de buurt van Den Haag. Na een studie international finance in Rotterdam is hij nu CFO en mede-oprichter van een start-up voor financiële technologie. Lorijne, dochter van een verpleegkundige en salesmanager, groeide op in Voorschoten. Zij werkt als fotograaf en yoga-docent. In 2020 kochten ze een huis in de Amsterdamse Rivierenbuurt. ‘Toen onze relatie de verbouwing overleefde, wisten we dat het goed zat,’ zegt Lorijne. Inmiddels bereiden ze zich voor op een terugkeer naar Den Haag.

In juli 2021, in een hotel omringd door wijngaarden in de Italiaanse regio Piemonte, vroeg Joost haar ten huwelijk. Niet veel later werd zoontje Valentijn geboren. Voor het huwelijk op 8 juli 2023 liet Joost wijn uit de Piemonte komen. De ceremonie speelde zich af op een landgoed in Drenthe. ‘Het was een dag vol liefde,’ zegt Lorijne.