Daisuke Sato (28) en Tara Schamp (31)

15 juni 2023Leestijd: 1 minuut
TARA KWAM DAISUKE TEGEN TIJDENS HAAR STAGE OP DE FILIPIJNEN. FOTO: MARIELLE KOKKE PHOTOGRAPHY

In 2015 liep Tara stage bij een opvanghuis op de Filipijnen voor jongens uit de gevangenis en meisjes uit de bordelen. Toen Tara in Manilla ging stappen, moest het neefje van haar huisbaas ‘elf blonde meiden escorteren’, zegt Tara. Hij voetbalde bij het nationale elftal en nam een teamgenoot mee, Daisuke. Het was liefde op het eerste gezicht.

De maanden daarna kregen ze een relatie. Daisuke bezocht haar begin 2016 en ontmoette haar ouders, voedingsdeskundige en verzorgster. De jaren daarop verhuisde het stel voor Daisukes carrière als profvoetballer naar Roemenië, Denemarken en Thailand.

 ‘We passen perfect bij elkaar, omdat wij elkaar de ruimte geven’

Daisuke heeft een Filipijnse moeder, lerares Engels, en een Japanse vader, bedrijfseigenaar. Na hun scheiding groeide Daisuke op bij zijn moeder in de buurt van Tokio. Hij blonk uit in voetbalpotjes met zijn broer en werd gescout voor de Urawa Red Diamonds, een van de meest prestigieuze teams van Japan. ‘Hij sliep altijd met een voetbal in bed en zijn tenue aan,’ zegt Tara. In 2013 werd hij gevraagd voor het nationale Filipijnse elftal.

Met hun dochtertje Neila (4) verdelen zij hun tijd tussen Bandoeng, Indonesië, en Wijchen, Gelderland. Eind 2022 deed Daisuke een aanzoek tijdens een vakantie in Thailand. Op 5 mei trouwde het stel in Klooster Bethlehem in Haren. Tara: ‘We passen perfect bij elkaar, omdat wij elkaar de ruimte geven.’