Sabine Straathof (26): ‘Als alles mislukt, dan word ik bierbrouwer’

14 maart 2023Leestijd: 1 minuut
Sabine Straathof (26) is promovendus in de chemische biologie

Wie inspireren je?

‘Vrouwen in de wetenschap zoals Rebecca Gomperts. Zij vaart met de ‘Women on Waves’ boot vrouwen naar internationale wateren om daar een veilige en legale abortus te ondergaan. Ook doet ze onderzoek naar revolutionaire anticonceptie voor vrouwen.’

Sabine Straathof (26) is promovendus in de chemische biologie. Liep in 2020 stage bij de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Frances Arnold. Studeerde cum laude af en won de Pfizer Prijs voor Life Sciences met onderzoek naar het ontwerpen van een biologisch meetinstrument.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Toen corona uitbrak moest ik mijn stage afbreken in het lab van Frances Arnold. Dat bracht me een geweldige onderzoeksstage aan de RuG bij Giovanni Maglia, waarmee ik de Pfizer Prijs won en een PhD plek kreeg.’

Kan niet zonder?

‘De mensen om mij heen die me door dik en dun steunen.’

Beste advies?

‘Zorg dat je genoeg mensen om je heen hebt met wie je kan lachen en die eerlijk en oprecht tegen te zijn.’

Over vijf jaar?

‘Heb ik mijn PhD behaald. Wie weet ga ik door in de academie, anders lijkt speciaalbier brouwen me wel wat.’