Kelly Vermeulen (34) en Jolanda Veldman (40)

28 maart 2023Leestijd: 1 minuut
De bruiloft van Kelly en Jolanda zat vol met verwijzingen naar Ierland. Foto: Karen Velleman

Kelly en Jolanda ontmoetten elkaar in september 2017 op Schiphol, vlak voor het vertrek van hun vliegtuig naar Canada. Ze gingen mee op singlereis. ‘Tijdens de vakantie werden we onafscheidelijk,’ zegt Jolanda. ‘Van gletsjers bezoeken tot orka’s spotten.’ Kelly was net gescheiden. Bij thuiskomst appten ze elkaar elke dag. De vonk sloeg over in oktober 2018, tijdens een reis naar Australië.

Het jaar daarop verhuisde Kelly voor Jolanda van Nijmegen naar Groningen. Jolanda is opgegroeid op een woonboerderij in het hoge noorden, waar haar moeder ‘altijd klaarstond met een kopje thee en een koekje’. Haar vader was beveiliger en ex-militair.

In de zomer van 2022 slaagde Jolanda erin om zwanger te raken

Jolanda en Kelly wonen nu in een rijtjeshuis, met dichtbij een stukje grond voor hun paarden en schapen. ‘Het was onmogelijk te leven zonder dieren,’ zegt Jolanda. Zij werkt als inkoper van grondstoffen voor een multinational. Kelly is doktersassistente in een ziekenhuis. Haar moeder is kraamverzorgster, haar vader belastinginspecteur.

In de zomer van 2022 slaagde Jolanda erin om zwanger te raken. Ze hoorden het nieuws op vakantie in Ierland. Kelly deed spontaan een aanzoek. Het huwelijk was in oktober 2022 op een Groningse boerderij. Kelly droeg een Iers tweedpak met een shamrock, het ­klavertjedrie dat het nationale symbool van Ierland voorstelt. Dochter Maeve werd geboren in februari 2023.