Huwelijk

Shari Helderman (31) en Jesse Nijdam (30)

19 oktober 2022Leestijd: 1 minuut

Negen jaar geleden was Tinder net nieuw in Nederland en kregen Shari Helderman en Jesse Nijdam een match. Zelfs na een week berichtjes over en weer vond Shari het te spannend om hem te ontmoeten op een onbekende plek.

Daarom reed de Brabantse Jesse in zijn moeders auto helemaal naar haar huis in het Westland, waar haar vader een uitzendbureau leidt. Jesse werd begroet door haar broertje. Haar ouders zaten in de woonkamer. ‘Ik had hem nog nooit gezien en hij zag meteen mijn hele familie,’ zegt Shari.

Shari en Jesse praatten de hele nacht vol en hun gesprek hield niet meer op. In de acht jaar hierna ontwikkelde zij zich tot docent Nederlands als tweede taal. Hij werd IT-projectmanager, totaal anders dan zijn vader, die chauffeur is, en zijn moeder, die werkt bij een bouwbedrijf. In 2021 vroeg hij Shari ten huwelijk in het park naast de Eiffeltoren. ‘Het was bijna middernacht en op een paar Parijse ratten na was het park uitgestorven,’ zegt hij.

Op de dag van de ceremonie regende het keihard

Afgelopen september hielden zij hun huwelijksweekend in Toscane, met 43 gasten. Die werden ontvangen met een welkomstbord gemaakt door Shari’s moeder, kunstenares.

Op de dag van de ceremonie regende het keihard. De hele dag klonk hetzelfde Italiaanse spreekwoord: Sposa bagnata, sposa fortunata, oftewel ‘een verregende bruid is een gelukkige bruid’. ‘Dit was een soort zegening van ons huwelijk,’ aldus Shari.