Talent

Laura de Vries (25): ‘Ik wil een maatschappelijke bijdrage leveren’

15 februari 2022Leestijd: 1 minuut

Wie inspireren je?

‘Mensen die zich vanuit een bestuursfunctie actief inzetten voor een betere wereld en zich niet uit het veld laten slaan, zoals bijvoorbeeld klimaat­minister Rob Jetten (D66) en Kamerlid Pieter Omtzigt. Zij hebben veel te verduren gehad, maar blijven strijden voor hun idealen.’

Laura de Vries (25) is een van de acht Klimaat­ambassadeurs van de Toekomst. De Vries is daarnaast bestuurslid en vicevoorzitter van de Jonge Klimaatbeweging en zet zich in voor de belangenbehartiging van meer dan 100.000 jongeren in de politiek en bij de overheid.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Dat de generatietoets en klimaatautoriteit zijn opgenomen in het Coalitieakkoord. Ideeën van de Jonge Klimaatbeweging. De generatietoets beoordeelt nieuwe klimaatmaatregelen op de gevolgen voor de komende generaties. De klimaatautoriteit evalueert het beleid en adviseert erover.’

Kan niet zonder?

‘Een maatschappelijke bijdrage leveren. Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor een betere wereld.’

Beste advies?

‘Van Elske Doets van de Young Lady Business Academy: laat je niet van je doel afslaan.’

Over vijf jaar?

‘Wil ik een functie hebben waarin ik veel impact kan hebben op de brede welvaart.’