Necrologie Premium Corner

Cees Koppelaar (1939-2021) leerde iedereen effectief lopen

11 mei 2021Leestijd: 3 minuten

Als looptrainer werkte Cees Koppelaar vanaf midden jaren zestig met de stervoetballers van Ajax: Johan Cruijff, Sjaak Swart, Johan Neeskens en Ruud Krol, en later met onder anderen Marco van Basten en Frank ­Rijkaard. Hij leerde ze tijdens het lopen hun energie zo effectief mogelijk te gebruiken. Daarnaast verdiende Koppelaar zijn sporen in atletiek en hockey. Hij was tien jaar bondscoach van het Ierse hockeyteam en tot zijn 79ste als loopcoach verbonden aan HC Bloemendaal.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.