Necrologie Premium Corner

Rini Dippel (1931-2021): oog voor vernieuwende kunstenaars

04 februari 2021Leestijd: 3 minuten

Als hoofdconservator van het Stedelijk Museum Amsterdam stond Rini Dippel geregeld lijnrecht tegenover de autocratische directeur Edy de Wilde. Zij bepleitte meer ruimte voor vernieuwende kunst en onderhield goede contacten met kunstenaars als Armando, Klaas Gubbels, Jan Dibbets, Sigmar Polke en Ansuya Blom. Pas onder Wim Beeren als directeur kreeg zij vanaf 1985 alle vrijheid om exposities samen te stellen en over aankopen te adviseren. Ze werd in 1986 tevens plaatsvervangend directeur.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.