Necrologie Premium Corner

Jan Dirk Blaauw (1941-2020): marineman in fractie van de VVD

19 maart 2020Leestijd: 2 minuten

Vanwege zijn achtergrond als beroepsofficier in de Koninklijke Marine noemden zijn collega’s in de Tweede Kamer VVD’er Jan Dirk Blaauw liefkozend ‘marineblauw’, om verwarring te voorkomen met zijn fractiegenoot Piet Blauw, alias ‘boerenblauw’. In de periode 1978-2003 was Blaauw woordvoerder defensie en buitenlands beleid. Ook was hij internationaal ­secretaris van zijn partij.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.