Haagse bespiegelingen door Bert van den Braak

10 oktober 2019Leestijd: 1 minuut
Het torentje op het Haagse Binnenhof - ANP

Vrijdag 25 oktober 2019 – de dag van zijn oratie –  verschijnt Haagse bespiegelingen van Bert van den Braak. In dit boek heeft de parlementair historicus zijn beschouwingen over parlement en politiek gebundeld. Helder, puntig en met oog voor de parlementaire geschiedenis en de regels aan het Binnenhof.

Zijn bespiegelingen, die eerder verschenen op de website parlement.com, nuanceren het beeld dat de media van de Haagse arena schetsen. Ze bieden een schat aan kennis over parlementaire gebruiken en de geschreven en ongeschreven regels aan het Binnenhof. Zijn analyses zijn gelardeerd met interessante feiten en treffende citaten.

Prof.dr. B.H. van den Braak (1958) zat als scholier al op de publieke tribune van de Tweede Kamer. Hij promoveerde op een studie over de Eerste Kamer en volgt de politiek al ruim dertig jaar als medewerker van het Parlementair Documentatie Centrum van de Universiteit Leiden (tegenwoordig: PDC). Sinds december 2018 is hij bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis en parlementair stelsel in Maastricht.

Bij Uitgeverij EW publiceerde hij samen met J.Th.J. van den Berg de bundel Zonder Last (2011).

Een gescheiden zaken- en personenregister maken van Haagse bespiegelingen een handig naslagwerk voor politici, wetenschappers, ambtenaren, journalisten en de geïnteresseerde kiezer. Het boek is gebonden, telt 852 pagina’s en kost € 24,99.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Uitgeverij EW

via telefoonnummer: 020-2248022
of via email: [email protected]


Uitgeverij EW
Postbus 11
1110 AA Diemen
[email protected]

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.