Premium Lock Bessen sinds enkele jaren helemaal terug op menu

28 juni 2019Leestijd: 2 minuten
De struiken groeien makkelijk op arme grond en dragen veel vruchten. Foto: iStock

Ze waren een tijdje zo goed als volledig van de radar verdwenen, maar bessen zijn sinds enkele jaren helemaal terug op het menu. In het kielzog van de vergeten groenten, kwamen ook vergeten vruchten weer in de aandacht. Het grootste succes, althans commercieel, is de blauwe bes. Nederlandse telers breidden hun areaal blauwe bessen de laatste vijf jaar gigantisch uit. Tussen 2013 en 2018 groeide de omzet van blauwe bessen in de supermarkt met ruim 250 procent.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw