Culinair Premium Corner

De comeback van de ambachtelijke madeleine

13 mei 2019Leestijd: 2 minuten

Dankzij Marcel Proust werd de madeleine wereldberoemd, maar ook zonder de scène uit ­À la recherche du temps perdu zou het cakeje waarschijnlijk een iconische status hebben verworven. Dat zou je niet denken als je de baksels proeft die in Franse supermarkten rijendik liggen opgetast. Want in het land dat de madeleine voortbracht, is het een saai indus­trieel product geworden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.