Spiritueel Premium Corner

Hoofdaltaar van de koers

10 april 2019

Volgens Van Dale heeft een hoogmis een plechtig karakter, wordt ze opgedragen vanaf het hoofdaltaar en is er zang en orgelmuziek ter omlijsting. Veel wielerliefhebbers denken bij ‘hoogmis’ eerder aan Mart Smeets. De emeritus-sportverslaggever gebruikte de term graag om aan te geven hoe belangrijk de Ronde van Vlaanderen is in het land van Eddy ­Merckx.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.