Dichtkunst Premium Corner

Hoe poëzie een opmars beleeft in het publieke domein

14 augustus 2018Leestijd: 4 minuten

Poëzie beleeft een – bescheiden – opmars in het publieke domein. Ze blijkt onder meer te kunnen helpen bij het verwerken van verdriet.

Pop-up poëzie van Sjaak Kroes

Vorige maand konden strandgangers de dichter nog ontmoeten in badplaatsen als Kijkduin en Scheveningen. Sjaak Kroes demonstreerde daar zijn vaardigheid in ‘pop-up-poëzie’. Hij nam plaats achter een tafeltje met een typemachine en nodigde passanten uit om tegenover hem te gaan zitten en te luisteren naar zijn voordracht van een gedicht. Op zijn website www.dewoordenwisseling.nl legt Kroes uit dat hij zijn toehoorders wil ‘meenemen in een ruimte, gedachtegang of tijdsgeest’. Hij biedt ook zijn diensten aan voor bijzondere gelegenheden. ‘Ontstressing op de werkvloer of een tekstje troost als je verdrietig bent.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.