Necrologie Premium Corner

Hilbrand Buurma (1946-2018): Liefde voor de politiepet

05 juni 2018Leestijd: 2 minuten

Dienen door vriendschap, het motto van de International Police Association (IPA), was de lijfspreuk van Hilbrand Buurma. ‘Hij was de draagmuur van het Groninger politiekorps,’ zegt plaatsvervangend districtschef Rob Vos (58), destijds zijn chef bij het team Binnenstad. ‘Hilbrand was mijn vervanger en op hem kon je bouwen. Hij had een gigantisch netwerk binnen en buiten de politie. En hij zag alles. Als vanzelfsprekend deed Hilbrand de opvang als een collega iets ernstigs had meegemaakt of privéproblemen had.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.