Nederlandse taal Premium Corner

Hermandad klinkt nu erg oubollig

02 mei 2018

Journalisten dienen altijd op hun hoede te zijn voor het gevaar van het cliché. Sylvia Witteman twitterde vorige maand dat ze nog steeds op haar handen moet zitten om geen uitdrukkingen te gebruiken als ‘onze oosterburen’ en ‘lichtstad’. Ook ‘de heilige hermandad’ viel volgens de Volkskrant-columniste in de categorie van te vermijden gemeenplaatsen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.