#Boeken Premium Corner

Monument voor journalistieke pionier: een levendig portret

14 april 2017Leestijd: 1 minuut

Zijn naam leeft voort door een naar hem genoemde journalistieke onderscheiding. De Brusseprijs houdt de herinnering levend aan een gedreven verslaggever die decennialang voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant pakkende reportages schreef voor de rubriek ‘Onder de Menschen’. Uit de pen van M.J. (Rie) Brusse (1873-1941) vloeide ook het zeer succesvolle jongensboek Boefje.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.