cultuur Premium Corner

Bennis wordt baas Taalunie: meer aandacht voor Nederlands

10 januari 2017Leestijd: 1 minuut

Nieuwe baas taalunie

Hans Bennis (65) wordt per 1 februari algemeen secretaris van de ­Nederlandse Taalunie. De voormalig directeur van het Meertens Instituut wil meer aandacht voor het onderwijs van Nederlands in binnen- en buitenland en van de Taalunie een ‘gewaardeerde partner’ maken in discussies over ­Nederlandse taal- en letterkunde. Ook gaat de taalkundige zich sterk maken voor ‘grotere tolerantie voor afwijkingen van de standaardtaal, aandacht voor taalvariëteiten als het Surinaams Nederlands en het Nederlands in relatie tot Engels, Frans, Turks, Arabisch, Sranantongo etc.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.