Premium Lock Afshin Ellian: Israël zal geen vrede kennen zolang Iran in handen is van ayatollahs

13 oktober 2023Leestijd: 4 minuten
Hamas-leider Ismail Haniyeh en de Iraanse ayatollah Ali Khamenei. Foto: Salampix/ABACAPRESS.COM

Het regime van Iran noemt het verbranden, verkrachten en verminken van weerloze baby’s, vrouwen en festivalgangers een ‘heldendaad’. De slachtpartij van Hamas is volgens de Iraanse leiders geoorloofd in hun apocalyptische religieuze strijd voor de vernietiging van Israël, schrijft Afshin Ellian.

Ayatollahs hebben de aard van het conflict in het Midden-Oosten veranderd. Het gaat niet langer om land voor vrede of dialoog, maar om de vernietiging van een staat die volgens hen in strijd met de sharia is opgericht. ‘Israël moet van de kaart worden geveegd,’ aldus imam Khomeini, de oprichter van de islamitische republiek in Iran.

Vernietiging van Israël als apocalyptische strijd tegen de duivel

Het Iraanse regime voegde een religieuze dimensie toe aan het conflict. Daarmee wordt het een apocalyptische strijd. Wie aan de kant van het ayatollah-regime vecht, gelooft in twee soorten duivels: de grote duivel (Amerika) en de kleine duivel (Israël). Kun je eigenlijk met de duivel oprecht onderhandelen? Nee. De duivel dient men te misleiden en uiteindelijk te vernietigen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw