buitenland

Haribo stopt met de verkoop van ‘racistische’ dropjes

18 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Snoepfabrikant Haribo haalt in Zweden en Denemarken drop uit de handel, omdat de snoepjes door sommige consumenten als racistisch worden gezien. Bij de Duitse snoepjesfabrikant komen al weken klachten binnen over het snoepgoed.

Het gaat om snoepjes uit de zogeheten Skipper Mix. De figuren doen denken aan Afrikaanse, Aziatische en Indiaanse maskers en gezichten, melden lokale media.

Dropjes

‘Ik begrijp de kritiek en denk dat het belangrijk is om te luisteren naar onze klanten,’ zegt directeur van Haribo Zweden, Ola Dagliden. Volgens Dagliden komen al sinds december klachten binnen over de dropjes.

Hoewel het bedrijf zelf geen kwaad zag in de snoepjes, besluit Haribo er toch mee te stoppen. ‘Vanwege de klachten hebben we besloten de snoep in kwestie uit de schappen te halen.’

De Skipper Mix blijft te koop, maar zonder de bewuste figuren in de zakjes. Met de figuren wilde Haribo de zeemansreis van een schipper of kapitein over de hele wereld uitbeelden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.