buitenland

Ondernemer en oud-coureur Ben Pon verkoopt hotel en restaurant

04 december 2013Leestijd: 1 minuut

Ondernemer en oud-coureur Benardus Pon (76) heeft eind november zijn hotel, Bernardus Lodge, en Will’s Fargo restaurant op zijn landgoed in de Amerikaanse staat Californië van de hand gedaan.

Hij verkocht het hotel en het restaurant aan hotelgroep Noble House uit Seattle, schrijft Elsevier deze week. De kinderloze Pon zou wegens zijn leeftijd ook de wijngaard op zijn Amerikaanse landgoed willen verkopen.

Extravagant

Pon is de zoon van Ben Pon (1904-1968), de oprichter van het gelijknamige bedrijf dat Volkswagens importeert. Tot 1981 zat Bernardus Pon in de directie. Daarna begon hij een wijngaard in Carmel Valley, Californië, met hotel en restaurant.

De ondernemer geldt als een extravagant man. Zo hield hij van autoracen, eerst in Canada – het land waar hij op zijn vijftiende naartoe reisde – en later, op het circuit van Zandvoort. In de jaren zestig schopte Pon het zelfs tot Formule 1-coureur.

Kleiduiven

Ook was Pon als schutter actief op de Olympische Spelen van 1972 in München. Op het onderdeel kleiduiven won hij echter geen medailles: hij reikte niet verder dan de 31ste plaats.

De ondernemer ging zich nadien toeleggen op het importeren van Porsche’s. Tijdschrift Quote schatte zijn vermogen in 2012 op 275 miljoen euro.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.