buitenland

Dj’s in tranen vanwege zelfmoord verpleegkundige

10 december 2012Leestijd: 1 minuut

De twee Australische dj’s die voor de grap belden naar het ziekenhuis van Kate Middleton zijn zeer geëmotioneerd vanwege de dood van een verpleegkundige. Zij pleegde naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord nadat ze door de radiopresentatoren in de maling was genomen.

Mel Creig en haar collega Michael Christian deden alsof ze koningin Elizabeth II en kroonprins Charles waren. Verpleegkundige Jacintha Saldanha verbond de twee door met een verpleegkundige die ze medische informatie gaf over de zwangere Kate Middleton.

Saldanha werd vrijdag dood aangetroffen. De politie is nog bezig met een onderzoek naar haar dood maar het lijkt erop dat de 46-jarige vrouw zichzelf om het leven heeft gebracht.

Onschuldig

Creig en Christian zeggen dat er geen minuut voorbij gaat waarin zij niet denken aan Saldanha’s familie. De twee gingen er vanuit dat hun grap 30 seconden zou duren: ‘Ik dacht dat ze zouden ophangen, en dat was het. Heel onschuldig,’ zegt Christian.

Creig ging ervan uit dat anderen de twee al zouden zijn voorgegaan. ‘We dachten dat honderd mensen zoiets al hadden geprobeerd. We vonden het zo’n gek idee en onze accenten waren slecht. Ik heb geen seconde gedacht dat we Kate Middleton zouden spreken of iemand van het ziekenhuis.’

Eigenaar Southern Cross Austereo van de zender 2Day FM verdedigt het optreden van de dj’s. De presentatoren zouden alle procedures in acht hebben genomen. Southern Cross, dat meer zenders bezit, heeft wel besloten dat dj’s geen foptelefoontjes meer mogen plegen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.