Verenigd Koninkrijk

‘Tienduizenden slachtoffers moderne slavernij’

10 augustus 2017Leestijd: 1 minuut

Tienduizenden mensen uit Oost-Europa, Vietnam en Nigeria worden in het Verenigd Koninkrijk gedwongen te werken als seksslaaf, drugskoerier of autowasser.

Moderne slavernij, schrijft het Britse dagblad The Guardian, komt veel vaker voor dan gedacht. Dat blijkt uit cijfers van het National Crime Agency in het Verenigd Koninkrijk. Het agentschap deed onderzoek naar slavernij in het Verenigd Koninkrijk en stuitte op 3.800 zaken. Het agentschap heeft aanwijzingen dat er nog veel meer zaken zijn: het werkelijke aantal zou in de tienduizenden liggen.

In de 3.800 zaken die zijn onderzocht, werd een breed scala aan slavenarbeid gevonden. Slachtoffers worden gebruikt voor prostitutie, drugshandel, witwaspraktijken, de bouw, landbouw, auto’s wassen en als oppasser. Het jongst bekende slachtoffer was een meisje van twaalf dat was verkocht door haar vader en werd gedwongen om kinderen naar school te brengen. Onder schooltijd moest ze het huis schoonmaken.

Afrikaanse migranten verkocht op Libische slavenmarkt

Het agentschap dat de zaken onderzoekt, roept inwoners van het Verenigd Koninkrijk op om op mogelijke slavernij te letten. Mensen komen, aldus het agentschap, ‘slachtoffers van slavernij dagelijks tegen’. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen of het laten wassen van de auto.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.