Afshin Ellian Afshin Ellian

IS-sympathisanten verdienen enkeltje Irak

08 augustus 2014Leestijd: 4 minuten

Het is genoeg geweest. Het Westen moet onmiddellijk in actie komen om de minderheden in door ISIS beheerst gebied te beschermen. Met voedsel en water, maar ook met bombardementen op de losgeslagen ISIS-horde.

De moordmachine ISIS gaat onverbiddelijk door. Een agressieve plaag raast over de wereld. De wereld, want ook in Europa hebben we last van ISIS en haar salafistische aanhangers – inclusief de gekke Europese bekeerlingen die de ware religie hebben ontdekt.

Wat ze hebben ontdekt, is het ware geweld. Het zijn de utopisten van de 21ste eeuw. Deze plaag moet in en buiten Europa koste wat het kost worden bestreden. Nu en niet later.

Hartverscheurend

In naam van de mensheid vraagt een vrouw, een parlementariër in het Iraakse parlement het Iraakse volk om haar volk Yazidi (jezidi) te beschermen. Ik kan het niet meer zien, zo hartverscheurend is het. Kijkt u zelf onderaan dit artikel.

De vrouw doet een beroep op broederschap, op de menselijke solidariteit tussen soennieten, sjiieten, christenen, Yazidi’s, Turkmenen en andere volkeren. In naam van mensheid vraagt ze de Irakezen en de wereld om op te treden ter bescherming van haar volk.

Yazidi-Koerden zijn vreedzame mensen. Het is een kleine groep mensen met een eigen cultuur en een eigen geloof, een raadselachtige religie. Raadselachtig omdat buitenstaanders niet in staat zijn om het in een traditioneel kader te plaatsen.

Halal

Het zijn geen moslims, geen christenen en ook geen zarathustra-aanhangers. Kennelijk betreft het een combinatie van het zarathustra-geloof, christendom en islam.

In principe vallen ze niet onder de regeling voor dhimmi’s, ofwel de tweederangsburgers, in de islamitische staat. Het zijn kaffirs wier bloed halal, toegestaan is om te vergieten, tenzij ze moslim worden.

ISIS neemt de sharia buitengewoon ernstig, met alle gevolgen van dien voor andersdenkenden. Door de toepassing van de sharia-regels zijn al duizenden Yazidi’s en christenen op de vlucht geslagen.

Verjaagd

Ook is ISIS bereid om de veroverde kaffirs tot slaven te maken. Yazidi-meisjes worden verkracht, mishandeld en verhandeld. Deze barbarij heeft te lang geduurd.

Er zijn al duizenden christenen verjaagd of vermoord in door ISIS of andere Al-Qa’ida-filialen veroverde gebieden. Hun positie is overigens nog altijd beter dan die van de Yazidi’s. Want ISIS beschouwt de christenen als dhimmi, mits ze bereid zijn de dhimmi-regels in acht te nemen. Ze moeten onder andere extra belasting (djazia) betalen omdat ze christen zijn. Niettemin zijn niet veilig onder ISIS-troepen.

Christen-rein

De politieke islam is bezig om het Midden-Oosten ‘christen-rein’ te maken. Tegen de joden kunnen ze het niet meer opnemen, dat hebben ze gezien in Gaza. Die oorlog kunnen ze bij de BBC winnen, maar niet ter plekke. Andere minderheden hebben niemand die hen kan beschermen.

De christenen zijn weerloos en overgeleverd aan de willekeur van het islamofascisme. Met de verovering van de christelijke stad Qaraqosh in Irak zijn weer tienduizenden christenen in levensgevaar.

Sommigen van hen vluchten. In de bergen van Iraaks Koerdistan lopen duizenden ontheemde christenen en Yazidi’s. Een humanitaire ramp, en er zijn helaas geen BBC- en NOS-journalisten getuige van. Zij waren wel massaal in hun geliefde Gaza.

Idioten

De Europese kranten barsten de laatste tijd van artikelen tegen de Joodse staat. Maar over de vervolgde christenen? Niets.

Terecht is de Joodse staat ongevoelig voor de meningen van een stelletje idioten in Europa die nooit oog in oog zullen staan met ISIS, Hamas, het Iraanse regime of andere departementen van het islamofascisme.

Paus Franciscus heeft zijn politieke en diplomatieke neutraliteit opzijgezet om op te komen voor christenen en Yazidi’s in Irak. Franciscus riep het Westen op om maatregelen te nemen ter bescherming van deze minderheden.

Gewapend verzet

De nood is hoog. Deze onschuldige mensen zijn op geen enkele manier een bedreiging voor de ISIS-horde. Ze hebben nooit op hen geschoten en ze zullen ook geen gewapend verzet plegen tegen ISIS-troepen.

Ze hebben nooit geweld gebruikt. Wie in het Midden-Oosten niet met geweld kan omgaan, dreigt te worden verpletterd.

Het Westen moet optreden ter bescherming van deze minderheden. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben de middelen om ISIS-troepen te bombarderen. Daardoor krijgen de Koerden een eerlijke kans om op de grond de strijd aan te gaan ter bescherming van de bedreigde minderheden.

Hel op aarde

Tegelijkertijd is er behoefte aan water, voedsel en medicijnen bij mensen die nu gevlucht zijn en in de bergen verblijven. Bombardementen op de ISIS-stellingen moet een onderdeel zijn van de grotere strijd tegen de ISIS en andere islamitische radicale groepen.

Ook de Europese moslims die sympathie tonen met ISIS moeten zich diep schamen. Wie zich in Europa op enige manier solidair verklaard met de ISIS verdient slechts een enkeltje naar de ISIS-gebieden.

Bombardeer de ISIS-plaag naar de hel! Na deze hel op aarde is er geen hemels paradijs voor de jihadisten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.