buitenland

Erdogan: Berlijn leidt anti-Turkse campagne

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

TURKIJE

ANKARA (ANP/RTR) – Duitsland voert in Europa een anti-Turkse campagne aan. Dit zei de Turkse president Erdogan donderdag op een partijbijeenkomst. Hij sprak ook weer boos over Nederland en zei dat premier Rutte de vriendschap van Turkije verloren heeft.

Erdogan hekelde donderdag ook het recente vonnis van het Europese Hof van Justitie, waarmee een verbod op hoofddoeken op de werkvloer mogelijk is. Hij noemde dit ,,het begin van een botsing tussen de halve maan en het kruis” (islam en christendom).

Erdogan en zijn partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) willen een overwinning in een referendum in april. Daarmee moet Erdogans greep op de macht versterkt en gelegaliseerd worden. De recente moeilijkheden van AK-leiders in Duitsland en Nederland om campagne te voeren, hebben tot ruzie geleid. Daarbij heeft Erdogan Duitsland en Nederland veel uitscholden en onder meer nazipraktijken verweten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.