buitenland

Veel doden bij vergissingsbombardement Irak

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

BAGDAD (ANP) – Bij een vergissingsbombardement in Irak zijn woensdag zeker veel burgers omgekomen. Volgens een plaatselijk ziekenhuis en twee provinciebestuurders zijn zeker 55 burgers gedood, onder wie twaalf vrouwen en negentien kinderen.

De bommen vielen op een drukke markt in de stad Qaim, zo’n 300 kilometer ten noordwesten van de Iraakse hoofdstad Bagdad. De stad is in handen van Islamitische Staat. Een moskee zou het doelwit zijn geweest, meldt de BBC. Volgens bronnen bij het ziekenhuis zijn ook acht militanten door de aanval gedood.

Het is nog niet duidelijk wie de bombardementen heeft uitgevoerd. Het aan IS verbonden persbureau Amaq wees de Iraakse luchtmacht aan als verantwoordelijke. Het Iraakse leger heeft niet gereageerd op de beschuldiging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.