buitenland

Premier België roept broer koning op matje

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Prins Laurent, het zwarte schaap van de Belgische koninklijke familie, moet bij premier Charles Michel op het matje komen. De 53-jarige broer van koning Filip (56) viel dinsdag na een conferentie in de Senaat tegen een journalist uit over de politiek en wordt nu door de minister-president persoonlijk tot de orde geroepen om zijn ,,ongepaste” uitspraken.

Laurent knapte uit zijn vel toen de journalist hem vroeg over de jaarrekening van een van zijn projecten. ,,Begin daar niet over, want dan ga ik echt boos worden”, begon hij. ,,Ze zeggen de hele tijd dat ik niet werk en dat mijn stichting niet deugt. Het hangt mij al jaren de keel uit. Ik heb in mijn leven al meer aan de staat betaald dan de staat aan mij gegeven heeft. Ik heb miljoenen euro’s aan belastingen betaald”, brieste hij. Ook riep hij dat de politiek én zijn familie hem met rust moeten laten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.