buitenland

Licht Eiffeltoren uit als gebaar naar Aleppo

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Uit medeleven met het lot van de verscheurde Syrische stad Aleppo gaan de lichtjes op de Eiffeltoren woensdagavond om 20.00 uur uit. Dit heeft de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, woensdag aangekondigd. Parijs steunt zo de bewoners van Aleppo die onder ondraaglijke omstandigheden moeten leven, aldus Hidalgo, die oproept in actie te komen.

In de toren was er woensdag weinig actie. Het is de tweede achtereenvolgende dag van een staking van personeel van de attractie die jaarlijks zes miljoen mensen trekt. Het personeel verwijt de directie van de Exploitatiemaatschappij van de Eiffeltoren (SETE) gebrek aan duidelijkheid, gebrek aan sociale dialoog en het niet nakomen van gemaakte afspraken.

Onder de driehonderd werknemers is er angst voor ontslagen. De baas bij SETE, Anne Yannic, zei ruim vijftig klachten te hebben ontvangen die volgens haar ,,onleesbaar en onbegrijpelijk” waren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.