buitenland

Juncker: EU-landen blijven solo niet overeind

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

MAASTRICHT (ANP) – ,,We moeten trots zijn op wat we met de Europese Unie hebben bereikt. Zij die Europa willen vernietigen moeten niet denken dat de lidstaten in hun eentje economisch overeind blijven.”

Dit zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, vrijdag in Maastricht bij de viering van het 25-jarige EU-verdrag. Volgens de Luxemburger, die als minister van Financiën mede-ondertekenaar van het Verdrag van Maastricht was, behoort geen EU-land in de toekomst meer tot de G7 als ze niet verenigd blijven. De G7 is de groep van rijkste landen ter wereld, waar nu het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië toe behoren. Ook de EU zit in het overleg.

Met een sneer naar de Britten die de EU willen verlaten, schakelde Juncker enige tijd van Engels over op Frans en Duits. ,,Engels is niet de enige taal in Europa”. ‘Maastricht’ wordt overschaduwd door de brexit en euroscepsis in andere landen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.