buitenland

Sarkozy ligt achter bij strijd Républicains

20 november 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De voorverkiezingen bij de centrumrechtse partij Les Républicains in de aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen lijken voor het voormalige staatshoofd Nicolas Sarkozy op een deceptie uit te lopen. Na het tellen van de stemmen bij zeker de helft van de ruim 10.000 stembureaus staat Sarkozy op de derde plaats.

Alleen nummer 1 en nummer 2 gaan door naar de tweede ronde van de voorverkiezingen volgende week zondag. Volgens de voorlopige uitslagen staat François Fillon op 43,6 procent, Alain Juppé op 26,7 procent en Nicolas Sarkozy op 22,9 procent.

De organisatie van de verkiezingen roept op niet te veel waarde te hechten aan de eerste uitslagen, omdat er nog veel kan veranderen. De eerste uitslagen komen vooral van het platteland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.