buitenland

Huis van Afgevaardigden blijft Republikeins

09 november 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON – De Republikeinse Partij blijft zoals verwacht de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden houden. Dat meldden de Amerikaanse nieuwszenders NBC en ABC op basis van exitpolls en eerste uitslagen.

De partij beschikt nu over 247 zetels in het 435 zetels tellende Huis. De Democraten hebben 188 zetels in handen.

De strijd om de controle over de senaat is een stuk spannender. De Republikeinen hebben nu 54 zetels in handen, de Democraten 44, twee senatoren zijn onafhankelijk maar stemmen normaliter mee met de Democraten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.