buitenland

Doden bij aanslag in Zuid-Turkse stad Adana

24 november 2016Leestijd: 1 minuut

ADANA (ANP) – Bij een bomaanslag op de parkeerplaats voor het gouverneurskantoor in de zuidelijke Turkse stad Adana zijn donderdagochtend zeker twee mensen om het leven gekomen en meer dan twintig gewond geraakt. Dat heeft de burgemeester gezegd tegen de nieuwszender CNN Turk. Volgens het persbureau DHA ontplofte een in een auto verborgen bom.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. Minister voor Europese Zaken Ömer Celik veroordeelde de ,,terreur” en sprak van een ,,laffe aanslag”.

Turkije is in de afgelopen maanden meermalen getroffen door aanslagen van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK en de daarmee verbonden groep TAK. Andere aanslagen zijn gepleegd door de terreurmilitie Islamitische Staat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.