buitenland

AfD positief over kandidatuur Merkel

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/DPA) – De rechtse eurosceptische Duitse partij Alternative für Deutschland is blij dat Angela Merkel van het CDU opnieuw een gooi doet naar het bondskanselierschap. AfD-leidster Frauke Petry denkt dat haar partij daarvan zal profiteren.

,,Daarmee stelt de politica zich herkiesbaar die de miljarden kostende en gevaarlijke immigratiechaos heeft veroorzaakt en onder wier leiding de omschakeling naar groene energie strandde”, aldus Petry maandag tegen persbureau DPA. Als burger voelt ze naar eigen zeggen onbehagen over de kandidatuur maar als politica gaat ze ervan uit dat het goed is voor haar eigen partij.

In het ideale geval schuift de sociaaldemocratische SPD Martin Schulz naar voren die ,,als geen andere Duitser staat voor het falen van de EU”. Merkel en de voorzitter van het Europese Parlement zijn als ,,droomduo van de grote coalitie” de belichaming van de neergang van Duitsland, vat Petry de situatie samen.

De SPD kondigde maandag aan niet voor eind januari met een kandidaat voor het bondskanselierschap te komen. Komend jaar kiest Duitsland een nieuwe bondsdag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.