buitenland

Staakt-het-vuren Colombia tot eind 2016

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

BOGOTA (ANP) – De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft de overeenkomst met de FARC-beweging over het staakt-het-vuren verlengd tot het einde van het jaar. Hij hoopt in de tussentijd een oplossing te vinden voor de impasse die is ontstaan nadat de Colombiaanse bevolking in een referendum met een nipte meerderheid tegen vrede stemde. Over het akkoord werd vier jaar onderhandeld, maar een merendeel van de burgers vond dat de voorwaarden te mild zouden zijn voor FARC-leden.

Het akkoord was al verlengd tot 31 oktober. Santos: ,,Er zijn zowel in het leger als bij de guerrillabeweging jonge mensen die hopen dat ze nooit meer een schot hoeven te lossen. Reden voor mij om de overeenkomst te verlengen.”

De regering van Colombia begint ook vredesbesprekingen met het ELN, de kleinere van de twee guerrillaorganisaties in het Zuid-Amerikaanse land. De onderhandelingen worden gevoerd in Ecuador.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.