buitenland

Ruim 20 doden door brand in Indiase kliniek

17 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

BHUBANESWAR (ANP) – Een brand in een privékliniek in de Indiase plaats Bhubaneswar heeft aan minstens 22 mensen het leven gekost. Het vuur ontstond maandagavond in de dialyseruimte van de SUM-kliniek.

De kliniek zelf wilde niets zeggen over het aantal doden, maar andere ziekenhuizen in Bhubaneswar telden 22 stoffelijke overschotten die ze binnenkregen, zo melden Indiase media. Het is nog niet bekend hoeveel gewonden er zijn.

Volgens onderzoekers ontstond de brand vermoedelijk door kortsluiting op de dialyseafdeling. Binnen de kortste keren was de hele afdeling een grote vlammenzee. De brandweer zette meer dan 120 mensen in om het vuur te bestrijden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.