buitenland

Duitse flat ontruimd om dreiging

08 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – De Duitse politie heeft zaterdag een appartementencomplex in de Oost-Duitse stad Chemnitz ontruimd, vanwege een ,,serieus bedreigende situatie”, aldus de politie via Twitter. Verdere details wilde de politie vooralsnog niet geven, maar het gebied in de woonwijk werd afgezet en een woordvoerder van de politie sprak van een ,,ernstige bedreiging”.

Een woning werd door de speciale eenheid van de politie bestormd, maar verdachte werd niet aangetroffen.

De bevolking werd opgeroepen het gebied te mijden en geen foto’s of video’s te plaatsen op sociale media.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.