buitenland

Boko Haram laat 21 meisjes vrij

13 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

ABUJA (ANP) – Boko Haram laat 21 meisjes vrij die behoren tot een groep van meer dan tweehonderd die in april 2014 uit een school in de Nigeriaanse plaats Chibok werden ontvoerd. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen de regering en het Rode Kruis, dat als vertegenwoordiger van Boko Haram optrad.

Dat heeft de regering donderdag in de hoofdstad Abuja meegedeeld. De onderhandelingen worden na de vrijlating voortgezet.

Boko Haram is een islamitische terreurorganisatie die regelmatig aanslagen pleegt in Nigeria en zijn buurlanden. Enkele meisjes wisten enige tijd geleden te ontsnappen. Zij vertelden over verkrachtingen in een kamp in de bossen van Nigeria.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.