buitenland

Piloot dronken: vliegtuig blijft aan de grond

21 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP/DPA) – Een piloot van SriLankan Airlines meldde zich onlangs stomdronken op de Duitse luchthaven van Frankfurt voor zijn langeafstandsvlucht naar Colombo. De man werd tegengehouden toen het cabinepersoneel alarm had geslagen, aldus Duitse media zondag.

Aan boord van het vliegtuig waren volgens luchthavenexploitant Fraport 259 passagiers en 15 bemanningsleden. De piloot is inmiddels op non-actief gesteld. Die beslissing werd genomen na het resultaat van een alcoholtest.

Vlucht UL554 zou oorspronkelijk ​​op vrijdagmiddag om 15.20 uur van Frankfurt naar Sri Lanka vertrekken. Maar het vliegtuig bleef door het incident aan de grond staan, bevestigde een Fraport-woordvoerder.

Pas zaterdagochtend om 6.35 kon het toestel alsnog vertrekken. De passagiers brachten de nacht door in hotels. De luchtvaartmaatschappij verontschuldigde zich op internet en kondigde aan dat de passagiers een schadevergoeding krijgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.