buitenland

Nepbaby zorgt voor meer tienerzwangerschappen

25 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ADELAIDE (ANP/DPA) – Babypoppen die huilen, gevoed en verschoond moeten worden; ze zijn ooit ontwikkeld als afschrikkingsmiddel om tienermeisjes ervan te weerhouden om zwanger te worden. Maar ze hebben het tegenovergestelde effect, want er worden juist meer meisjes zwanger.

Dat meldt het medisch tijdschrift The Lancet donderdag, waarin de resultaten zijn gepubliceerd van een jarenlang onderzoek door de universiteit van West-Australië in Adelaide.

In dit VIP-programma (Virtual Infant Parenting) werden twee groepen van in totaal 3000 schoolgaande meisjes vergeleken. De ene groep moest een babypop verzorgen en de controlegroep hoefde dit niet.

Uiteindelijk bleek dat 8 procent van de meisjes in de surrogaatmoedergroep zwanger werd. Onder de meisjes die geen babypop hadden verzorgd, was het percentage zwangerschappen slechts 4. Onder de surrogaatmoeders liet 9 procent een abortus plegen, tegenover 6 procent van de meisjes in de controlegroep.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.