buitenland

Levenslang geëist voor moord op Duits meisje

24 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DRESDEN (ANP/DPA) – Het Duitse Openbaar Ministerie heeft woensdag levenslang geëist tegen de veertigjarige hoofdverdachte van de moord op een zeventienjarig Duits meisje. Ondernemersdochter Anneli werd vorige zomer ontvoerd door twee mannen die 1,2 miljoen euro losgeld eisten.

De ouders van het meisje hadden zich bereid verklaard de ontvoerders te betalen, maar ze werd toch om het leven gebracht. Justitie constateerde direct al dat de mannen hun misdaad slecht hadden voorbereid. Slechts een dag na de ontvoering wurgde de hoofdverdachte het meisje al volgens justitie. Hij zou bang zijn geweest dat ze hem later zou identificeren.

Tegen de tweede verdachte (62) eist justitie vijftien jaar celstraf voor medeplichtigheid. Hij deed niets, terwijl hij de moord had kunnen voorkomen.

Anneli werd in augustus 2015 in de buurt van haar huis in de deelstaat Saksen in een auto getrokken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.